Borkóstolás minden szombat és vasárnap 13-18h között. Foglalás

5Dudás Borászat  —

5Dudás Borászat

Foglalás

__borkóstolóra és borvacsorára__

Borszortimentünk kóstolása pincetúrával:

Exkluzív borkóstoló 4 - 300 fős társaságoknak a borokhoz párosított 4-5 fogásos ételsorral:

aktuális tematikus rendezvényünk:

Borkóstolás

__borok és borkorcsolyák__

Fedezd fel az 5Dudás Borászat kínálatát! Hagyd, hogy kóstolás közben elmeséljük neked egy-egy borunk történetét, sztorizgassunk és nevessünk míg rálelsz a kedvencedre szortimentünkből. A fehérekből vajon a bodzás irsai, az ásványos olaszrizling vagy a díjnyertes Szürkebarát nyeri el a tetszésedet? Romantikus nyári estéket idéző rozék közül is válogathatsz, de a vörösöknél a Mátra vulkanikusságát is meglelheted. Boraink mellett körbejárhatod szőlőbirtokunkat és titkokat rejtő pincénket is! 

Borkóstolás menete

Kérjük az érkezésed előtt legalább 3 nappal hamarabb foglald le a borkóstolás kiválasztott időpontját.

Foglaláskor 3000 Ft előleget kérünk, amely tartalmazza:  

 • 2 fajta fehérbor
 • 1 rozé
 • 1 vörösbor kóstolását
 • borkorcsolyát

Ára:

4000 Ft__

A helyszínen a kóstolni kívánt borok fajtája megváltoztatható. Amennyiben 6 tételnél nem állnál meg, további csodás nedük és akár pince rejtett kincsei is a poharakba kerülhetnek .

Foglalás

__a borkóstolóra__
__tovább a borvacsorákhoz__

borvacsora

__személyre szabott élmény__

Az exkluzív borkóstolóinkat egyedi élményként tervezzük meg, amely során felfedezheted borászatunk legkiválóbb borait. A kóstolót a borászat sommelierje és szakértői irányítják, akik segítségével bepillantást nyerhetsz a borok készítésének művészetébe. Megismerheted  borászatunk hagyományait, a terroir sajátosságait, és a borok történetét is mélyebben.

Az igazi különlegességet az ételsorunk teszi teljessé. Minden borkóstolóhoz 4-5 fogásos ételsort állítunk össze, amelyek kiválóan harmonizálnak borainkkal. Séfünk különleges ételei kiemelik a borok ízvilágát, és minden egyes fogás egy új, izgalmas ízélményt nyújt. Az ételsorban a friss, helyi alapanyagok kerülnek előtérbe, hogy a gasztronómiai élvezetek teljessé váljanak.

borvacsora a ti igényeitekhez igazítva

Az exkluzív borkóstolón ügyelünk arra, hogy minden résztvevő egyedi élményekben részesülhessen. A borkóstolás során és az ételsoroknál is lehetőséget kínálunk a résztvevőknek arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a borászoknak és a séfnek, így még mélyebb betekintést nyerhetnek a bor és az étel világába.

íme néhány ételünk:

 • Tárkonyos vadragu leves
 • Paraj, házi tészta, sous-vide kacsamell
 • Vegán nagyon csokoládés mousse
 • Grillezett feta sajt, méz, magvak
 • Sáfrány, zeller és burgonya krémleves,
 • Rozmaringos sous-vide lazac
 • Wellington bélszín, zöldborsókrém, burgonychips
 • Sajttorta, füge, házi szamóca mártás

Az események szervezett formában kerülnek megrendezésre,  minimum 4 fő részvételével. Lényeges, hogy személyre és alkalomra szabottan várunk titeket. Az este akár angol, német, és orosz nyelven is folyhat.

_DSC8882

__foglalási szándék jelzése__

élményprogram

__a hónap különlegessége__

Aktuális rendezvényünk

Merülj el egy világba, ahol minden egyes korty egy történetet mesél el a varázslatos 5 Dudás Borászatban Gyöngyösön. Tarts velünk június 22-én, 13 órától egy különleges borkóstolón. Ezen az exkluzív eseményen 8 válogatott, fenséges bort kóstolhatsz, melyekhez ínyenc falatokat kínálunk. A kóstoláson túl merülj el a borászat és a pince bemutatásában, fedezd fel a borkészítés aprólékos mesterségét. A borkóstoló 2 nyelvű, magyar és angol.

Délután 5 órától a teraszon élő DJ-parti veszi kezdetét. Élvezd a naplementét, az italokat és a frissen grillezett ételválasztékot a szabadban, a Mátrára nyíló fantasztikus kilátással. Táncolj és érezd jól magad az este folyamán. 

A következő időpont

2024. július__ 22. 13:00