Borkóstolás minden szombat és vasárnap 13-18h között. Foglalás

5Dudás Borászat  —

5Dudás Borászat

Rólunk

__családi borászat vagyunk__

Igen, 5 Dudás van az Öntödében,
éppen ezért tudunk izgalmas íz- és élményvilágot csempészni a magyar borkultúrába.

János,

__vagyis Apa__

A családfő, imádja a prímszámokat, nem véletlen, hogy öten vagyunk. A logika és számok mellett rendkívül érdekli a történelem és tiszteli a hagyományokat, a szürkebarát sem véletlenül található meg repertoárunkban. Ő az, aki minden reggelét a területen kezdi, szűntelen újabb és újabb technológiai és fejlesztési megoldásokon gondolkodik, este pedig egy jó pohár fröccs mellett lelkesen meséli hány őzzel találkozott aznap.

Ildikó,

__a Fönökasszony__

Az anyai szív, aki nagy mosollyal hív beljebb a kapun és örömmel ültet asztalhoz, melyet telis-tele pakol különböző ízesítésű és saját készítésű lekvárjaival, befőtteivel. Határozott véleményét és évtizedes borkóstoló tapasztalatait nem rejti véka alá. Imád meghökkenteni, mindig van egy-két szokatlan ötlete legyen szó akár ízpárosításról vagy spontán szivarozásról a Cabernet franc fogyasztása közben.

Fajgerné,

__az eat-art performer__

Az elsőszülött, művész, eat-art perfromer. Saját művészete és szerető családja mellett töretlen lelkesedéssel és aktivitással segíti a helyi művészeket, alkotó közösségeket és terjeszti a minőségi borfogyasztás kultúráját. Órákat lehet vele beszélgetni az olaszrizlingünk ritka és meglepő félédességéről és annak, minden érzékre ható tulajdonságairól, nem egyszer akár művészi performansz keretén belül.

Ildi,

__a kreatív__

A középső, az elvarázsolt őszinteség, mindenben a lényeget és a pillanat értelmét keresi. Ő csinálja a kreatív háttérmunkákat, például ezt a szöveget is írja. A csemegeszőlőt láda számra szereti értékesíteni.Hugó kuyájával egy bórkóstolóról sem maradna le, mindig ügyel, hogy személyes kedvence a Sauvignon blanc ki ne maradjon a repertoárból, bár e kép elkészülésekor éppen a rozét promótálja.

Jani,

__a legfiatalabb__

Ő az, aki felveszi veled a kapcsolatot. Elintézi ha ma este szeretnél borkóstólni vagy, ha Izlandra szeretnél egy karton borválogatást. Ifjú felesége kedvességétől azonnal otthon érzed magad programjainkon. Egymás iránti szerelmük áthatja a legnagyobb tereket is, így nem csodálkozunk, mikor a rozé bor kóstolásnál mindenki egy kicsit a rózsaszín felhők között szárnyal.